Woensdag 24 juli 2024

Vandaag is het zover, even iets anders dan de sporten die we normaal hebben. Alle sporters verzamelen zich om 09:00 uur in de tent om te ontbijten. Tijdens het ontbijt vieren we de verjaardag van één van de sporters en wordt het programma voor vandaag uitgelegd. Er zijn vier verschillende activiteiten die de sporters vandaag gaan doen. Er is een puzzeltocht uitgezet met vragen rondom het thema van dit jaar; ‘disco party’, de sporters kunnen handboogschieten met één van de trainers, heerlijk ontspannen op het springkussen en tekenen. En als toppunt van vandaag is er in het bos naast de school door Studijo Bos, een speciaal klimbos geïnstalleerd!

De sporters en vrijwilligers worden in vier verschillende groepen ingedeeld. Een eerste groep begint bij het handboogschieten. Op het basketbalveld wordt door één van onze trainers, welke ook handboogtrainer is, een aantal bogen klaargezet. De sporters mogen plaatsnemen achter de witte lijn. In het veld staan een aantal voorwerpen waar met de bogen op geschoten kan worden. Allereerst wordt er duidelijk uitgelegd hoe er met de bogen omgegaan moet worden en wat de gevaren ervan zijn. Daarna is het eindelijk zover, de sporters mogen nu zelf gaan schieten. Onder begeleiding van een vrijwilliger schieten de sporters op een target of op één van de 3D objecten die in het veld staan.

De puzzeltocht is de volgende activiteit. Rondom het gebouw en in het bos zijn 10 vragen opgehangen die te maken hebben met ons thema van dit jaar. Vragen als; “In welke tijd is het disco genre ontstaan” en “Wie waren de grootste discobands” kwamen voorbij. Als je alle vragen goed had beantwoord kwam er een woord uit, namelijk: Discolamp!

Na het handboogschieten en de puzzeltocht is het tijd om even heerlijk te relaxen. Het springkussen staat aan en er staan tafels waar de sporters kunnen tekenen. Even op adem komen voordat we naar de laatste activiteit gaan. De sporters worden goed verzorgd door de catering, die komt drinken en wat lekkers brengen.

De activiteit waar iedereen het meest naar uitkijkt is het klimmen. In het bos naast de school zijn een aantal klim-activiteiten voorbereid. Eerst krijgt iedereen een harnas en extra ruggensteun aan, waar je aan gezekerd wordt wanneer je gaat klimmen. Langs een boom zijn een aantal hand- en voetgrepen gemaakt waarmee de sporters de boom in kunnen klimmen, uiteraard gezekerd aan een touw door een ervaren begeleider van de Klimclub. Ook is er een tweetal touwen waar de sporters zichzelf mee omhoog kunnen hijsen of mee omhoog gehesen kunnen worden door de vrijwilligers. De sporters worden door de mensen van de Klimclub vastgemaakt en kunnen daarna aan het touw trekken, om zelf te bepalen hoe hoog ze willen klimmen. Het motto van de Klimclub is: iedereen kan de boom in! En dat gebeurt ook. Alle sporters die willen gaan zelf of onder begeleiding de boomtoppen bekijken.

Als laatste is er in het klimbos een schommel gemaakt. Met hetzelfde harnas kunnen de sporters heerlijk ontspannen schommelen. Voor de waaghalzen wordt er een extra duwtje gegeven en slingeren ze hard tussen de bomen door.

Ook vandaag is er een uitblinker van de dag of zijn het de uitblinkers van de dag? Deze sporters zie je niet vaak alleen, echt een jut en jul. Bij de hockey zie je dat deze doorzetters echt niet opgeven. De één heeft zowel met de handstick als t-stick met de oefeningen meegedaan. De andere waaghals regelt een snelle rolstoel bij de trainer en gaat als een speer door de SmartGoals. Beiden zijn het echte waaghalzen en gaan super hoog in de schommel in het bos. Zonder twijfel klimt de één omhoog en wint ze van de vrijwilliger. Daarna komt haar goede vriendin haar direct weer helpen, want goede vriendinnen helpen elkaar door dik en dun. Een echte behulpzame topper. Wij hopen dat deze twee uitblinkers nog lang met ons mee gaan sporten.  Zodat we nog lang van het gegiechel kunnen genieten. De uitblinkers van de dag zijn: Noa en Ilva.

Voor het eten is vandaag iets anders geregeld. Er is een pizzakar gekomen, dit is gesponsord door de vader van een van onze vrijwilligers, super!! We vinden dit een geweldig mooie sponsoring, dankjewel MoreFoodTrucks! Naast de tent worden verse pizza’s in de oven gegooid en uitgedeeld aan de sporters en vrijwilligers. Deze pizza’s waren overheerlijk. Voor het toetje was er tiramisu gemaakt door één van de vrijwilligers. We hebben genoten!

Voor de avondactiviteit van vanavond stond een ontspannen filmavond gepland. Veel sporters zijn moe na een lange dag met leuke activiteiten. Langzaamaan gaan de sporters na de film naar bed toe. Morgen is alweer de laatste sportdag. Voor de ochtend hebben de sporters een keuze kunnen maken om nog één keer een sport te doen die ze superleuk vinden. Tot morgen!