Donderdag 25 juli 2024

De versiering van gisteren kan blijven hangen in de tent, want vandaag hebben we een jarige vrijwilliger. Als alle sporters in de tent zijn, wordt er door iedereen luidkeels meegezongen. De jarige krijgt ook een presentje. Na het zingen kan iedereen genieten van het welverdiende ontbijt.

De sporters konden voor vanmorgen bij hun kamerhoofd aangeven welke sport ze nog een keer zouden willen doen. Hierbij hadden ze een keuze tussen basketbal, hockey of tennis. Alle sporters kozen hockey of tennis. Na het eten gaan de hockeyspelers naar de grote gymzaal en wordt de tennis buiten op het veld klaargezet.

Bij de hockey wordt er eerst een warming-up gedaan. Daarna wordt de groep in drie teams verdeeld. Elk team heeft een eigen goal welke ze moeten verdedigen. Met twee ballen in het veld is dat best een uitdaging. Alle sporters en vrijwilligers doen enthousiast mee met de laatste hockeytraining. Om de training af te sluiten wordt er uiteraard nog een partijtje gespeeld. De hockeytrainingen waren een enorm succes deze week.

De tennis begint met racket tikkertje, zo worden de sporters alvast een beetje warm. Als alle spieren een beetje opgewarmd zijn, wordt er een balvaardigheid spelletje gedaan. De sporters oefenen met elkaar of met een vrijwilliger het gooien en vangen van een tennisbal. Daarna krijgen de sporters een racket in hun handen. Samen met een vrijwilliger oefenen ze de ‘forehand’. De vrijwilliger gooit de bal met een stuit op de grond naar een sporter en zij slaan hem terug naar de vrijwilliger. Als laatste wordt er een vossenjacht spel gedaan, hierbij moet je proberen om heen en weer te lopen zonder dat je door een bal geraakt wordt.

Donderdagmiddag staat in het kamp in het teken van een competitie tussen de verschillende kamers. Dit jaar hebben we een kamermeerkamp bingo! Alle kamers hebben in de gymzaal een eigen tafel gekregen waar hun bingokaart te vinden is. Ook krijgen alle tafels een boekje met daarop de nummers 1 tot en met 75. Achter elk nummer staat een opdracht welke je moet uitvoeren voordat je het nummer op de bingokaart mag afstrepen. Dit alles bij elkaar vraagt een goede samenwerking tussen de sporters en vrijwilligers op de kamer. De eerste nummers komen uit de bingomolen en de sporters gaan aan de slag met de eerste opdrachten. Omdat de nummers blijven komen, moet je er als kamer voor zorgen dat er altijd iemand aanwezig is bij de bingokaart.

Sporters en vrijwilligers rennen door de gangen om een kussen te zoeken en terug te brengen naar de gymzaal, een foto te maken van de fotograaf die een foto maakt, zo snel mogelijk een voorwerp uit een bevroren blokje ijs halen, een goal maken bij een hockey trainer en ga zo maar door. De eerste ronde heb je gewonnen als de bovenste en onderste rij vol zijn. Het lukt kamer 98 als eerste om de bingo te winnen. De tweede ronde gaan alle kamers door voor de volle bingokaart. Weer gaan de sporters de school in om met de voetbaltrainer vijf keer over te slaan met een ballon en bij de basketbaltrainer een poging te doen om te scoren in de basket. Kamer 70 heeft als eerste de bingokaart helemaal vol en wint daarmee de tweede ronde.

Iedereen gaat zich na de bingo opfrissen. Chef Stef staat klaar in de tent om de andijviestamppot met gehaktbal te serveren. Vanavond is alweer de laatste avond dat Stef voor ons eten zorgt, hier krijgt hij een luid applaus voor. Ook wordt de laatste uitblinker van de dag bekend gemaakt. De uitblinker van de dag heeft zich deze week bij voetbal, zwemmen en tennis laten zien. Vechtsport was haar grote favoriet. Trainers viel op dat deze uitblinker een enorme doorzetter is en alles zelf wil proberen. Bij vechtsporten komt elke beweging precies aan op de juiste plek.  Deze kunsten heeft ze ook laten zien tijdens de ‘’kamerbingo’’ waarbij ze 10 harde stoten op het kussen moest doen. Maar dat is niet alles: ze gaf voor het klimmen aan hoogtevrees te hebben, maar had uiteindelijk de grootste lol bij het boomklimmen en schommelen. Attent en lief zijn ook kenmerken die deze uitblinker bezit. Zo had ze voor de verjaardag van haar vriendin speciaal een cadeautje meegenomen. Helaas vindt ze het slapen hier niet helemaal fijn, maar toch wil ze elke dag opnieuw bij het kamp aanwezig zijn. We hopen dat deze uitblinker een hele leuke week heeft gehad en volgend jaar weer van de partij is. De uitblinker van de dag is: Elinde!

 

Na het eten bereid iedereen zich op de feestavond voor. De feestkleding wordt uit de tassen gehaald en aangetrokken. Bij het ei hebben sporters zich verzameld om hun haar te laten doen of een paar glitters op te krijgen. Als iedereen klaar is, is het tijd voor het grote feest. Om 20:00 mogen we naar binnen en staat de DJ al te draaien in de gymzaal. Al snel zijn alle sporters en vrijwilligers in de gymzaal en gaan ze los op de muziek die er gedraaid wordt. Tijdens de avond wordt er door diverse sporters een optreden gegeven en gaan er zelfs hele kamers naar voren om een liedje te zingen! Wanneer het liedje van de woonboot komt worden de sporters tussen de vrijwilligers op de grond gezet, zo gaat iedereen van voor, naar achter, van links en naar rechts. Om 22:30 verzamelen alle vrijwilligers zich bij de uitgang van de gymzaal. Er wordt een erehaag gemaakt waar de sporters onder gejuich en geklap van de vrijwilligers onderdoor lopen.

Op de kamers sluiten de sporters en vrijwilligers de avond af. Door de catering worden alle kamers verwend met een late night snack welke ze eerder vandaag konden uitkiezen. Er komt veel gelach uit de kamers, wat voor ons een goed teken is.

Veel sporters geven aan dat ze het jammer vinden dat het morgen alweer vrijdag is. De afsluiting van een fantastische week komt daarmee in het zicht. Morgen worden de sporters weer opgehaald en zal er een feestelijke afsluiting zijn in de gymzaal. Tot morgen!